НВК с.МихайлівціП`ятниця, 26.04.2024, 23:31

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 15

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2014 » Лютий » 28 » Ми чуємо тебе Кобзарю
11:44
Ми чуємо тебе Кобзарю

                                              

 «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,

                                                І голос твій нам душі окриляє...»

24 лютого 2014 року в учнів 6-11 класів НВК с. Михайлівці було справжнє свято. До 200-річчя Тараса Григоровича Шевченка під керівництвом вчительки української мови та літератури Опольської  Надії Василівни учні підготували інсценізацію п’яти творів письменника.


 

Поему «Тополя» представили учні 7 класу. Роль дівчини – тополі випала Городинській Діані, а пісня «Плавай, плавай, лебедонько» у її ж виконанні не залишила байдужим жодного слухача. Бабусю – ворожку, паважну та мудру, зіграла Гичкало Діана. Слова автора читали Овчарук Дмитро, Смірнова Ангеліна, Стріляєва Богдана та Глухманюк Богдан.

Найвідповідальніша роль випала учням 6 класу: Шевчук Богдан зіграв малого Тарасика, а Краєцька Ольга – подружку Оксану Коваленко з уривка «Як Тарасик до залізних стовпів ходив». Зі сльозами на очах Тарасик звертається в ролі до своєї матусі. Із сумом згадує лиху мачуху та Степана. Мріють із Оксанкою бути разом ве життя.

Важко жити все життя в чужій хаті Ганні – наймичці. Доглядати, ростити та любити Марка, але не мати змоги почути слово «мама». Учні 11 класу вклали душу в кожне слово під час виконання уривка із поеми «Наймичка». По–справжньому вжилась в роль Ганни – наймички Тетяна Патранюк, Марка – поважного та щирого хлопця зіграв Сергій Кононенко. Його чумацька пісня «Зоре моя вечірня» розчулила серце кожного присутнього в залі. Катерину, дружину Марка, зіграла Ольга Баськова, а слова автора озвучила Юна Монастирська.

«Сидить батько окрай столу на руки схилився». Цими словами розпочинає Ваня Монастирський уривок із поеми «Катерина» (9 клас). Сльози навертаються на очі, коли батько  - Сергій Морванюк та мати - Віка Чечіль, проводжають свою любиму доню - Аліну Овчарук, із дитиною на руках, в далеку Московщину шукати свекруху.

Пісня «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні учня 11 класу Кононенка Сергія та вчительки англійської мови Дячук Вікторії Василівни розпочали інсценізацію поеми «Причинна» у виконанні учнів 8 класу. З тривогою у серці та трепетом у голосі звучали слова Тані Акименко, Ярослава Кушніра, Ковальської Мар’яни, Гриньків Тані та Сніжани, Гайдук Вікторії. Розвеселили всіх русалки – «малії діти» своїми словами «Ух! Ух! Солом’яний дух!». А в танці дівчатка – русалки, учениці 6 класу Оля Краєцька, Мирослава Патранюк, Оля Назарова, Оленка Баланюк були чудовими та неперевершеними.

Завдяки зусиллям Опольської  Надії Василівни та небайдужості учнів школи, усі, хто були присутні на святі, отримали хороші емоції та приємні враження. Свято завершила вчителька словами:

 «Ми чуємо тебе, Кобзарю крізь століття,

 Тебе своїм сучасником звемо».

        

Переглядів: 778 | Додав: Fantom | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz